”Orkerne Kommer” er støttet med 3 millioner kr af Nordeafonden og skal afvikles af Danmarks største rollespilsforening Rollespilsfabrikken.
 
Projektet skal styrke rollespilsmiljøet over hele Danmark, så tusindvis af unge kan deltage i sunde og kreative udendørs aktiviteter sammen med andre.
 
Rollespil er en fantastisk fritidsinteresse, der giver børn og unge en række muligheder for at udvikle sig både socialt og kreativt, mens de også får bevæget sig. Derved hjælper rollespil børn og unge til at opnå gode liv – især gennem dannelsen af kreative fællesskaber for livet. Rollespil udmærker sig ved at være deltagerkultur fremfor modtagerkultur.
 
Det er vigtigt for os at vise mange aspekter af rollespil frem – det er vigtigt at vise, at rollespil både kan behandle alvorlige emner som ethvert andet medie, men også kan være god underholdning.
 
Rollespil indeholder en lang række forskellige aktiviteter. Uanset om du tiltrækkes af det store drama, at svinge sværdet i kæmpe slag, at sy ekstravagante kostumer eller af at bygge imponerende scenografi, er der plads til at man du udfolde sig.
 
Igennem ”Orkerne Kommer” arrangerer vi 4-5 store rollespil i samarbejde med foreninger, ungdomsskoler, klubber og institutioner. Vi afholder arrangørkurser og sommerskoler, hvor 200 unge rollespillere får viden, inspiration, erfaring, netværk og værktøjer til selv at arrangere rollespil.
De nye arrangører får den nødvendige hjælp til at arrangere deres første rollespil, så de bliver en succes, og så endnu flere får mulighed for at være med.
 
 
 

Øvrige samarbejdspartnere i projektet:
 

Bifrost – Landsforeningen for kreativ udvikling af børn og unge www.landsforeningenbifrost.dk
Klubbernes Rollespilsnetværk, under Ungdomsringen www.ungdomsringen.dk
Ungdomsskoleforeningen www.ungdomsskoleforeningen.dk
Østerskov Efterskole www.osterskov.dk
Efterskolen Epos www.efterskolen-epos.dk
Ravnsholt/Reopos www.r-r.dk
The Realm of Adventurers www.troa.dk
Einherjerne www.einherjerne.dk
Fantasiverden www.fantasiverden.dk
Rottehullet www.rottehullet.dk
Thy Rollespilsforening www.thyrf.dk
Næstved Rollespilsforening www.naestvedrollespilsforening.com
Utopia Rollespilsforeningwww.utopialive.dk