Regler

 
 

Den vigtigste regel: Rollespil altid efter situationen og brug reglerne således at det er sjovt for alle.

 


Livspoint:
Alle karakterer har som udgangspunkt 4 flydende KP. Flydende KP betyder at man trækker 1 KP fra hver gang man bliver ramt af et sværd eller lignende (ligegyldig hvor på kroppen man rammes). Når man når 0 KP er man ukampdygtig og ligger på jorden og jamre i smerte. I denne tilstand må man dog gerne krybe for at komme i sikkerhed.
 

Når den kamp man har været involveret i er ovre eller man er kommet på afstand af kampen må man gerne stavre/halte – stadig ukampdygtig.
For at genvinde sine KP skal man restituere. Man kan restituere på mange måder, mest populært blandt pirater er en god flaske rom efterfulgt af en lille lur. Man kan også opsøge en læge eller benskærer, tag på bordel eller hvad der nu behager en.
 

Ens karakter kan kun dø, hvis man selv ønsker det. Det er derfor dårlig stil at lave dræbende handlinger på andre spillere uden en forudgående aftale.

 
 

Skydevåben:
Pistoler og geværer skal give et ”BANG!” vha. hundepropper eller lignende. Det er spilleren der bliver skudt på, der bestemmer hvordan han/hun vil reagere på skuddet.
 

Hvis det er tydeligt at man er blevet skudt på, skal man som tommelfingerregel kaste sig bagud, falde til jorden og miste et par KP.
VÆR OPMÆRKSOM! med hundepropper. Affyr ikke dit våben, hvis andre spilleres hoveder er inde for ca. en armslængde af hundeproppen.

 
 

Andre våben:
Bomber, kanoner og andet piratgejl, der har knaldeffekter skal godkendes af en arrangør inden scenariet (send forspørgsel til: thomaskerff@hotmail.com).

Buer, armbryster, hellebarder, tohåndssværd, skjolde, stridshamre og andre ikke-pirat-agtige våben er ikke tilladt til scenariet.

 
 
 

Spilgenstande:
Til scenariet vil det være muligt at komme i besiddelse af diverse spilgenstande (skattekort, skattekister, forgyldte inka-statuer, sære artefakter, handelsvare osv.). Alle spilgenstande vil være mærket med et lille rødt mærke og vil ofte have en betydelig ingame-værdi.
Finder man en skattekiste må man ikke fjerne indholdet fra den, da en skattekiste (med indhold) fungerer som 1 spilgenstand.

 

BEMÆRK: Det er kun spilgenstande med det røde mærke, som man må stjæle fra andre spillere uden forudgående aftale.

 

Dette mærke markere en spilgænstand til Rom og Dukater