Roller

 
 

Til Rom og Dukater 3 er der flere forskellige roller at vælge imellem. Du bestemmer helt selv hvilken rolle du vi spille og mulighederne er mange, det eneste krav er at din rolle skal passe i scenariets ramme.
 

Vi ønsker at alle spillere trods køn eller etnicitet skal kunne deltage på lige fod. Derfor eksisterer periodens (16-1700tallet) opfattelse af kønsroller og race ikke til Rom og Dukater.
Det er derfor helt normalt at se kvinder som sømænd, pirater, guvornører eller mandlige skøger for den sags skyld. Ligeledes er der heller ingen racer, der opfattes som undermennesker. Slavehandel findes, men er ikke baseret på race.

 
 

De forskellige rolletyper:
 

Først og fremmest er der rollerne som pirater og sørøvere. Det er denne type roller scenariet i høj grad drejer sig om. Der findes mange forskellige typer pirater, lige fra de ærlige og heltemodige til de grusomt onde og vanvittige.
 

Derudover er det også en mulighed at spille kapere, smuglere, rejsende handelsmænd/kvinder, diplomater og andre roller som har en anden agenda end at søge lykken ved at røve skibe. Disse roller er oplagte, hvis man gerne vil involveres i de intriger og magtkampe der er imellem kolonimagterne.
 

Den tredje mulighed er at spille en af de lokale ø-boer. Disse roller spænder vidt over krofolk, skibsbyggere, etablerede handelsmænd/kvinder, skøger, fiskere osv. I en rolle som ø-bo vil man være en vigtig del af at skabe by-stemning og der er også rig mulighed for at blive involveret i forskellige plot.
 

Sidst men ikke mindst er det muligt at deltage som NPC. Her vil du for lov til at spille mange forskellige roller som er dikteret af arrangørerne og du vil være med til at udføre de forskellige plot som der bliver sat i spil. Som NPC kan du fx komme til at spille engelsk rødjakke, pirat, smugler, guvernørens budbringer eller måske endda spøgelse.
 

Hvis du vil spille NPC skal du sende en mail til: thomaskerff@hotmail.com

 
 

Karakter BG og personlige plot:
 

Vi har ikke et krav om at du som spiller skal indsende en BG. Vi anbefaler dog at du laver en BG for din egen spiloplevelses skyld. Der vil være rigelig med handling og action til spilleren, der blot ønsker at gå på eventyr og opsøge plot løbende eller mest er med for at nyde kroens grog.
 

Hvis du derimod ønsker at din karakters baggrundshistorie på forhånd er flette sammen med andre spilleres BG’er skal du tage kontakt til vores plotmester Rikke. Dermed får du også chancen for at blive en del af et mere planlagt og intenst plotspil, med mange “tandhjul”.
Når du sender din BG til Rikke vil din BG blive tilbagesendt i en version med tilføjede plot-elementer, som vil være udgangspunktet for en evt videre udvikling af din baggrundshistorie.
 

Der vil blive lagt en stor portion arrangør arbejde i plotspillet og jo før du sender din BG samt plotønsker til Rikke, jo bedre er chancen for at blive en del af dette.
 

Send din karakter-BG samt plot-ønsker til: bg@zythos.dk
 

NB: På nuværende tidspunkt er vi så tæt på scenariet at vi IKKE kan love at indarbejde de karakter-BGer, der først bliver sendt nu.

 
 

Hold og skibsbesætninger
Vi ser meget gerne at spillere gå sammen og laver hold i form af skibsbesætninger. I vores spillerguide kan du læse mere om hvilke professioner, der findes i en besætning og få ideer til besætningens skikke og love.
(husk at man max kan være 8 personer på et hold, men dispentation kan gives)
 

Hvis man spiller en skibsbesætning skal man sende en mail til thomaskerff@hotmail.com med følgende indhold: navnet på skibet, besætningens størrelse, et par linjer om besætningens baggrund. Herefter vil de forskellige besætninger blive uploaded på en liste herunder.